Wednesday, June 6, 2012

Karaoke Di PC/Laptop Korang Sendiri (Episod 2) -Removing Watermark-


So kini korang dah siap install Walaoke dan dah sedia untuk digunakan. Kini bagaimana pula untuk memuatkan video karaoke? Tunggu dulu, korang kena daftarkan Walaoke ni sebelum digunakan untuk mengelakkan watermark muncul pada tetingkap video. Caranya:


1) Buka Walaoke dan klik Register


2) Layari laman web Walaoke di http://www.walaoke.com/ dan klik Get Your Key Here (kotak merah)

3) Klik link dalam kotak merah tu


4) Klik Register


5) Klik I agree


6) Lengkapkan borang tu dan klik submit


7) Isikan username dan password yang dah didaftarkan tadi


8) Klik Get Key (kotak merah)


9) Korang akan dapat page yang ada username dan registration code


10) Masukkan username dan registration key kedalam kotak yang ada di Walaoke


11) Dah siap. Sekarang output video korang dah tak ada watermark.










Walaoke dah install, Watermark dah tiada, so tinggal nak isi lagu dan buat list lagu sahaja. Macam mana nak buat? tunggu episod 3 pula ok.





Komen La Kalau Berani

No comments:

Post a Comment

Cuba Baca Yang Ini Pula

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...