Wednesday, June 6, 2012

Karaoke Di PC/Laptop Korang Sendiri (Episod 1)

Assalamualaikum dn salam sejahtera.


Tugas sebagai seorang penyampai atau lebih dikenali sebagai DJ merupakan tugas yang nampak mudah tetapi memerlukan disiplin, idea, bakat dan keterampilan diri yang tinggi untuk menjayakan sesuatu majlis (biasanya kenduri kahwin dan function). Adakalanya terdapat sesetengah majlis dimana ada orang yang meminta nak berkaraoke. Kalau diikutkan dahulu kala, dj hanya akan suruh siapa yang nak nyanyi tu pilih sendiri dari senarai VCD karaoke yang dibawa. Kalau ada tu nasib baik, kalau tak ada tu dia kena cari lagu lain la. Tetapi tahukah korang yang PC/laptop korang yang dasat tu boleh digunakan sebagai deck karaoke jika tahu software dan alatannya? Aku akan tunjukkan kat korang semua macam mana nak jadikan PC/laptop korang sebagai sebuah deck karaoke digital. Untuk itu aku perkenalkan kat korang software Walaoke. Kenapa aku guna Walaoke?

  • Percuma
  • Mudah digunakan
  • Support multiple display
  • Support banyak format video
  • Mudah untuk mencari lagu karaoke
  • Boleh membuat list lagu karaoke
  • Ringan dan tidak tersangkut-sangkut seperti sesetengah software karaoke

1) Download walaoke di sini


2) Install Walaoke


3) Run Walaoke. Jika korang menggunakan Windows 7 mungkin akan keluar notification 'The colour sceme has been changed to Windows 7 Basic'. Biarkan sahaja.








Nantikan sambungannya di Karaoke Di PC/Laptop Korang Sendiri (Episod 2) -removing watermark-







Komen La Kalau Berani

No comments:

Post a Comment

Cuba Baca Yang Ini Pula

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...